Followers

Sunday, 27 November 2011

Salam Maal Hijrah 1433H

Bermulanya tahun baharu Hijrah, kita perlu memulakan dengan azam yang baharu. Azam yang baharu akan memandu kita untuk lebih baik dan sempurna dalam kehidupan seharian kita. Oleh itu, bersempena tahun baharu Hijrah 1433 bersamaan 2011 Masihi, marilah kita sama-sama mendekatkan diri kita dan sentiasa dalam ketaqwaan kepada-Nya. InsyaAllah dengan azam yang baharu kita akan tidak akan tersesat ke jalan yang berbangkang bengkok dan tidak akan melakukan perkara-perkara yang tidak menyalahi syariat dan hukum Islam.


Firman Allah SWT yang bermaksud:"Dan orang-orang yang berhijrah kerana Allah sesudah mereka dianiaya, pasti kami akan memberikan tempat yang bagus kepada mereka di dunia. dan sesungguhnya pahala di akhirat adalah lebih besar, kalau mereka mengetahui, (yaitu) orang-orang yang sabar dan Hanya kepada Tuhan saja mereka bertawakkal.." – Surah an-Nahl, ayat 41-42


seharusnya kita patut bersyukur kepada Allah Swt kerana memberikan kehidupan kepada kita untuk sentiasa beribadah kepada-Nya. Nikmat yang diberikan oleh Allah Swt ini seharusnya kita gunakan dengan sebaik-baiknya dan perlu digunakan untuk meningkatkan ketaqwaan dan amalan kita kepada-Nya untuk bekalan kita nanti.


"Hijrah Membentuk Kesatuan Ummah"

No comments:

Post a Comment

ceriakan laman ini dengan komen anda.